Çiftçiye 2018 Yılında Verilecek Destekleme Fiyatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde çiftçileri ağırlığında çiftçilere verilecek destekler hakkında açıklama yapmıştı. Çiftçi kardeşlerimize kullandığı mazotun yarısının verileceği söylemişti. İşte çiftçiye destek hakkında gerekli bilgilere ekonomi web olarak detaylara eriştik.

İşte detaylar…

1/ Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için dekar başına 15 lirası mazot, 4 lirası gübre olmak üzere toplam 19 lira,
çeltik, pamuk için dekar başına 40 lirası mazot, 4 lirası gübre olmak üzere 44 lira destek ,
nohut, mercimek, kuru fasulye için dekar başına 14 lirası mazot, 4 lirası gübre olmak üzere toplam 18 lira destekleme parası , aspir için dekar başına 12 lirası mazot, 4 lirası gübre üzere 16 lira destekleme parası,

yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi, dane mısır, patates için dekar başına 19 lirası mazot, 4 lirası gübre olmak üzere 23 lira destekleme parası,

kanola, soğan, yaş çay, fındık, yem bitkileri ve diğer ürünler için dekar başına 10 lirası mazot, 4 lirası gübre olmak üzere 14 lira,

destekleme parası

nadas için de 6 liralık mazot desteği verilecek.

Mazot fiyatlarında artış olması durumunda belirlenen mazot destekleme birim fiyatları, bu yıl içerisinde günlük mazot fiyat artış oranları ortalaması kadar Maliye Bakanlığının onayı ile artırılacak.

Toprak analizi desteği olarak asgari 50 dekar ve üzeri tarım arazilerinde, her 50 dekar araziye kadar analiz başına yetkili toprak analiz laboratuvarlarına 40 lira destek verilecek.

Organik tarım için kategorilerine göre dekara 10 ila 100 lira destek verilecek.

İyi tarım uygulamaları desteklemesi kapsamında meyve, sebze, süs bitkileri, tıbbi aromatik bitkiler, örtü altı ve çeltik için dekar başına 10 ila 150 lira arasında destek verilecek.

Alabalık, çipura, levrek için kilogram başı 25 kuruş desteklenecek. Bitkisel üretim yapan küçük aile işletmelerinin desteklenmesi uygulamalarında dekara 100 lira ödenecek.

Hayvancılıkta programlı aşıları yapanlara 4 ay ve üzeri buzağı için 350, malak için 150, kayıtlı buzağı için 500, malak için 400, yurt içinde üretilen ve testlerini tamamlamış boğaların buzağılarına 50, anaç mandalara 250, kayıtlı anaç mandalara 400 lira destek ödenecek.

Yorum bırakın